Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

1950

Έχοντας αποκομίσει την πείρα ενός ανθρώπου που ξέρει τις πηγές προέλευσης του καλού ακατέργαστου καφέ, τις διαφορετικές ποικιλίες, την άρτια επεξεργασία του, ο Γεώργιος Νεοφώτιστος, στήνει τη δικιά του εταιρεία, έχοντας ως στόχο να μοιραστεί το δικό του μοναδικό και απολαυστικό καφέ. Έναν καφέ που θα μπορούσε να παραλληλιστεί με το ποτό των θεών…το νέκταρ.

1951

Το 1951 ιδρύθηκε από τον Γ. Νεοφώτιστο, μια μικρή μονάδα για την ανάμειξη ποικιλιών καφέ, το ψήσιμο και τη συσκευασία. Ταυτόχρονα, στο εμπορικό κέντρο του Άργους, ανοίγει το 1ο εμπορικό σημείο της εταιρείας, το καφεκοπτείο nektar, με τη γυναίκα του, τη Σπυριδούλα Νεοφωτίστου.
Ο πρώτος καφές της εταιρείας, ήταν ο Ελληνικός καφές nektar.

1980

Το 1980, η Βαρβάρα Νεοφωτίστου έγινε η Διεθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Σε αυτό το σημείο η nektar έχει ειδικευτεί αποκλειστικά στην παραγωγή κορυφαίων χαρμανιών ελληνικού καφέ και έχει πλέον αποκτήσει ένα μεγάλο πελατολόγιο στην Πελοπόννησο.

1981

Η πετυχημένη συνταγή του ελληνικού καφέ προσαρμόζεται και στον καφέ φίλτρου.
Με την προσθήκη του φίλτρου στη γκάμα της εταιρείας, άρχισαν να συγκαταλέγονται σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες στο πελατολόγιο της nektar.

1995

Το 1995, η nektar άνοιξε τα νέα της γραφεία στην Αθήνα. Η νέα βάση, σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την εταιρεία. Μπορεί πλέον να καλύψει όλη την Ελλάδα, με καλύτερα κανάλια διανομής και να μειώσει τους χρόνους παράδοσης.

2002

Το 2002, η θέση της nektar στην αγορά έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά στον ελληνικό και στον καφέ φίλτρου. Με τον espresso να κερδίζει σταδιακά έδαφος στην Ελλάδα, η εταιρεία μας αποφασίζει να τον συμπεριλάβει στα προϊόντα της. Την ίδια χρονιά, συνάψαμε αποκλειστική συνεργασία εισαγωγής καφέ espresso, με τον ιταλικό οίκο "caffé Fantini" από τη Ρώμη. Ταυτόχρονα, ήμασταν η πρώτη εταιρεία με αποκλειστικότητα εισαγωγής των προϊόντων της εταιρείας NatFood

2007

Το 2007, συνεργαστήκαμε με την εταιρεία Premier's Tea Limited, από την Ινδία, προκειμένου να διανείμουμε αποκλειστικά τα προϊόντα τσαγιού της στην Ελλάδα. Η nektar έχει πλέον ολοκληρώσει όλη τη σειρά προϊόντων που απευθύνονται σε πελάτες HO.RE.CA. Το πελατολόγιο συνεχώς αυξάνεται και οι συνεργασίες με τοπικούς αντιπροσώπους στην Ελλάδα εδραιώνονται.

2008

Το 2008, η nektar ολοκλήρωσε στις Μυκήνες, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, τη νέα σύγχρονη, αυτοματοποιημένη Μονάδα Παραγωγής, Συσκευασίας και Αποθήκευσης καφέ. Εναρμονισμένη πλήρως με τις κοινοτικές οδηγίες ποιοτικής διασφάλισης των Τροφίμων (ISO, HAACP). Σηματοδοτώντας έτσι, μια νέα εποχή παραγωγικών δυνατοτήτων για την εταιρεία.

2009

Το 2009, με βάση πλέον τη νέα μονάδα παραγωγής μας, ολοκληρώνουμε την ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας της nektar και των νέων συσκευασιών που απευθύνονται σε πελάτες με καταστήματα λιανικής τόσο στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό.

2010

Το 2010, ολοκληρώνουμε τη δημιουργία της νέας σειράς espresso, ‘dieci espresso’. Αποτέλεσμα μακροχρόνιας συνεργασίας μας, με Ιταλικά εργοστάσια παραγωγής espresso. Η σειρά ‘dieci’ παράγεται εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα, στη Μονάδα Παραγωγής της εταιρείας μας, στις Μυκήνες.

2012

Το 2012 κερδίζουμε το 1ο βραβείο στα "100 καλύτερα" προϊόντα της χρονιάς για τον ελληνικό καφέ μας. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία μας κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ στην κατηγορία Cezve/Ibrik. Ακολούθησε η 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ του SCAE (specialty coffee association) που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης αναδείχτηκε 2ος στο Cezve/Ibrik Championship με τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ nektar.

2015

Το 2015, η Ίρις Κατσαρού, 3η γενιά, γίνεται η Διευθύνων Σύμβουλος της nektar. Την ίδια χρονιά, ολοκληρώνεται η πιστοποίηση παραγωγής βιολογικού καφέ για την εταιρεία μας. Τα νέα βιολογικά χαρμάνια, ο βιολογικός ελληνικός, φίλτρου και espresso nektar, βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά.

2017

Το 2017, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, WISE GREECE, δημιουργήσαμε τη νέα σειρά ΝΕΚΤΑΡ Ελληνικών Αρωματικών. Έξι αρωματικούς καφέδες για καλό σκοπό. Η νέα σειρά προστίθεται στη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας μας και θεωρείται καινοτόμα εξέλιξη του ελληνικού καφέ, από τους πελάτες μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

2021

70 χρόνια nektar…
Το καφεκοπτείο nektar στο Άργος, κλείνει 70 χρόνια λειτουργείας. Ως εταιρεία έχουμε παρουσία σε Ελλάδα και πάνω από 30 χώρες του εξωτερικού με τα προϊόντα μας, συνεχώς να εξελίσσονται και να μεγαλώνουν. Η nektar, συνεχίζει να είναι οικογενειακή υπόθεση!
Η 1η , 2η και 3η γενιά δουλεύουν μαζί , υιοθετώντας την ανανεωμένη εταιρική μας ταυτότητα με νέες συσκευασίες και τα δεδομένα που προτάσσει η 2η δεκαετία του 21ου αιώνα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο