Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 4 Ώρες και 25 Λεπτά
Μερίδες: 20 ή περισσότερα Μπισκότα

Υλικά

Mείγμα 1
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. αλάτι

Mείγμα 2
150 γρ. λάδι καρύδας ή κάποιο άλλο φυτικό λάδι
1 κ. σ. σκόνη espresso  NEKTAΡ
100 γρ. dutch processed σκόνη κακάο
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Mείγμα 3
300 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά

Άλλα

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κοσκινίζοντας το υλικά του μείγματος 1 και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα 2 μέχρι η βανίλια, το κακάο και η σκόνη espresso ΝΕΚΤΑΡ διαλυθούν εντελώς μέσα στο λάδι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα 3 μέχρι τα  αυγά με τη ζάχαρη μέχρι αφρατέψουν και να διογκωθούν.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα  2 ανακεύοντας να ομογενοποιηθει και να δέσει. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το μείγμα 1 με το αλεύρι απαλά με μια σπάτουλα αναδιπλώνοντας το  μέχρι να χαθεί το αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει και να ξεκουραστεί στο  ψυγείο  για 3-4 ώρες έως  και μια νύχτα.
Όταν κρυώσει καλά η ζύμη και είναι έτοιμη πλάθουμε τα μπισκότα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C στον αέρα.
Πλάθουμε 20 και περισσότερα ολοστρόγγυλα μπισκότα ,τα κυλάμε στην άχνη μέχρι να καλυφθούν τελείως και στη συνέχεια τα τοποθετούμε αραιά σε ταψιά στρωμμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενό 4 εκατοστά περίπου ανάμεσα τους.
Ψήνουμε  για 13-15’ λεπτά, θέλουμε να είναι ελαφρώς μαλακά.
Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν στο ταψί για 10’ λεπτά και μετά τα βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί  να κρυώσουν τελείως.
Διατηρούνται σε αεροστεγές μπολ σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή όρεξη !!

Back ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ